söndag 24 mars 2013

Det behövdes tröjor ...

Och då slaktade jag två av mina som hade blivit kvadratiska i formen. Jag använde Creativ Workshop-mönstret men ändrade lite beroende på utgångströjorna. Problemet var halsringningen. Jag tror jag sprättade sammanlagt 4 gånger på den rödrandiga tröjan. Den blev för vid, och sen blev det snett och jag sprättade och sprättade och med varje sprättning blev det fler småhål i tyget, så jag var tvungen att sy längre och längre ner, vilket gjorde halsöppningen ännu vidare ... . På den blåa tröjan gick det mycket bättre trots att utgångsläget var likadant. Men nu kan jag väl nöja mig.

Fikckorna var förstärkningar som var insydda mitt bak på originaltröjorna. Jag klippte loss dem och sydde på dem för hand längs med spetskanten (med efterstygn i uddarna med brodertråd). Jag tyckte att de var för fina för att slängas. Nu sitter visserligen storleksetiketten (M) där, men jag tycker inte det gör så mycket. När jag tröttnar klipper jag bort den.

Såhär blev de första två tröjorna i alla fall. ...Zwwi Pullia aus meinen eigenen zusammenimprovisiert.
Ottobres Creativ Workshop 301 war der Aus-
gangspunkt. Av bara farten fortsatte jag sedan. Den röda tröjan är i Sweatshirttyg, och mönstret är väl inte tänkt för så tjocka tyger egentligen. Men jag tycker det funkar ändå. För att pigga upp tröjan la jag overlocksömmarna på utsidan - men med facit i hand vet jag att jag borde ha sytt med raksöm och låtit sömsmånerna vara råa på utsidan, det hade nog blivit bättre. Applikationen sydde jag på med två varv raksöm, råa kanter där också alltså för att matcha looken. Fållerna är också bara overlockade. Egentligen är ärmarna på tok för långa men efter provningen ville dottern inte veta av att jag skulle korta dem, så hon får väl ha dem som dom är. Klippa dem kortare kan man ju göra sen om man vill. 

Den mörkcerisa tröjan är sydd av enkel, tunn bomullstrikå och är tänkte som baströja att ha under. 

Aus Sweatshirtstoff vom Flohmarkt. Die Blume ist mit
zwei Reihen Geradstich appliziert, die Kanten sind
offen und sollen fransen. Schulter- und Ärmelansatznähte
sind links auf links genäht, so dass man die Overlock
nähte sieht. Unterkante und Ärmelkanten sind nur mit Overlock genäht. 

Noch ein ganz einfacher Pulli, zum drunterziehen, aus dünnem
Baumwolltrikot. 

Och här kommer alla på en gång. 

Da hängen sie, bunt wie eine Sammlung Ostereier ...

Till slut ett par spiralstickade strumpor, på verkliga fötter (som gungade i hängmatte-
fåtöljen unter tagningen, så det var svårt att fånga dem. Visst kan man inte tro det: de är stickade med bara två garnnystan, jag bytte var åttonde varv,  men eftersom båda nystan var flerfärgade blev effekten som ni ser. Det mest fascinerande är att de ändå är ganska lika i ränderna trots att det inte borde vara så. Garnet kommer hursomhelst från Lidl. Och ni ser att de sitter bra också utan häl. 

Noch ein Paar Strümpfe ohne Ferse. Sitzen gut
und es wird keine Wutausbrüche geben, weil die Ferse
an der falschen Stelle sitzt. Und sie werden auch nicht
so schnell zu klein werden, wachsen mit, sozusagen.
Melierte Strumpfwolle von Lidl, ein Knäul
rot und eins blau.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar