måndag 22 april 2013

Tunika färdig!!!

Richtig, das mit dem Link hatte ich vergessen, hier kommt es: Beim Me Made Mittwoch gibt es noch ganz viel mehr Inspiration, guckt doch einfach mal nach. 

Om ni följer länken här ovan så  hittar ni en blog där man varje onsdag kan lägga in länkar till hemsydda plagg på själva kvinnan (eller mannen) - klicka på länken och botanisera, det finns massor med inspiration där. 

Beskrivningen har länge funnits i min ägo, garnet köpte jag sen, men det var också längesedan. Sen har jag stickat och stickat, och pausat, och stickat igen. Sen sydde jag ihop den, och insåg att den var alldeles för vid under armarna. Så jag sydde in den och klippte - något som kräver tro ... eller mod, eller vad man nu vill kalla det. Det blev nästan bra ... sen fick jag sy lite mer, och klippa lite mer, läskigt. Men nu är den bra. Ärmarna är långa, men det gör inget, tycker jag. Framstycket behövde bli randigt eftersom jag hade köpt rester av detta garn, och då fanns det bara 2 gröna och 3 blåa nystan kvar, och det räckte inte riktigt med det gröna (det hade det nog gjort ifall den inte hade varit så vid under armarna). Men nu är den alltså färdig och väntar på att premiärbäras i offentligheten. ... 
Tunika, an der ich recht lange gestrickt habe. Nach einiger
Korrektur mit Nähmaschine und Schere (zitter) sitzt sie auch
unter den Armen, wo sie vorher viel zu weit war. 
 Det här är ett dåligt foto på en guldkalv som jag tänker använda på onsdag. Jag lånade en leksaksko på öppna förskolan och tapetserade den med guldfolie. Resultatet blev väldigt amatörmässigt men bättre än förväntat. Jag tror till nästa gång skaffar jag en liknande figur men också en burk med sprayfärg. Det kanske ändå är lönt, trots att man inte berättar just den berättelsen så ofta.

Ein goldenes Kalb - oder besser eine Kuh, mehr oder
weniger sorgfältig in Goldfolie verpackt. Zum nächsten
Mal investiere ich in ein neues Gummitier und eine
Dose goldene Sprayfarbe. 

Håller på med ett par byxor också men de är inte riktigt klara. Kommer sedan. ... Ha det gott i Cyberrymden.

4 kommentarer:

 1. Der Noro schnitt hatte mich auch verzweifeln lassen.
  Die Lösung mit Hilfe der Nähmaschine ist Dir sehr gut gelungen.
  Bravo!!!
  SG
  Hala

  SvaraRadera
 2. HAllo! Das sieht ja nach richtig viel Arbeit aus, toll, dass es fertig ist! Denkst du bitte noch an die Rückverlinkung auf den MMM?
  Lg! Catherine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verzeihung, das hatte ich vergessen, schon behoben!!

   Liebe Grüsse

   Radera
 3. Riktigt fin tröja!!! Kul att ett sådant långdraget projekt ändå blir klart!! Det är en bedrift svår att slå för egen del.

  Kalven ser lite fotoskygg ut. Om du tycker att den är för blank och inte framhäver detaljer nog, kan du prova att svärta den med t ex svart akrylfärg och stryka av det mesta omgående. Men, att göra så innebär också att lyster försvinner. Ha det gott!

  SvaraRadera