torsdag 11 augusti 2011

Tillbaka till vardagen

Puh,
den första arbetsveckan är över. Och jag börjar ana att det faktiskt går att stå ut med en ny termin. Och att det trots allt kommer att finnas lite tid till all mina projekt över.

Vill bara markera: augusti är en sommarmånad, så här en sommarklänning till (som kommer att fungera alldeles utmärkt med tights eller strumpbyxor också).

Ett fint och enkelt mönster från Burda 5/11
Storlek 110
Tyg köpt på tradera


Ein Kleid nach einem Burda-Schnitt.
Tochter mag es.
 Här sånt som inte jag har gjort, bara vårdat ömt och skördat ... . Sånt gör mig glad!!! Små tomater som i formen mest liknar päron och i färgen gul paprika. Visst är de vackra mot det gråa bordet?

Meine lustigen Tomaten.
Was eigenes ernten zu können macht mich froh.
Wieder was "echtes", womit man sich beschäftigt:
Nahrung von mir gepflanzt, den Sommer über immer wieder gegossen
und freundlich beguckt - und dann wird sowas daraus.


Och så fyller stora tjejen 21 idag. Igår kväll (eller snarare natt) blev det glasyr och dekoration. Sen missade jag att ta kort imorse innan vi började äta på den - jag var för trött. Så får det väl bli bild nu då.
Jag kan för mitt liv inte begripa att jag kan ha ett så stort barn. Hur gick det till, egentligen?

Geburtstagskuchen zum 21sten, So ein grosses
Kind hab´ ich. Wie ist das bloss zugegangen,
dass sie ganz erwachsen wurde.
Leider war ich heute morgen zu müde,
um vor dem Anschneiden zu fotografieren. 

Fler projekt på gång. En del ligger tillklippta. Men jag är rädd att jag till att börja med måste lämna symaskinen på service. Suck. Hur ska jag klara mig då?

1 kommentar:

  1. Hejsan halloj! Jättefin klänning! Kanske jag ska ta låna den tidningen från bibblan, hur är Burdas storlekar? Ottobre orkar jag inte ens titta i längre, de är ju så breda och korta...

    Visst är det lyxigt att plocka egna tomater, nästa år ska jag försöka få ihop ett växthus av några gamla fönster och satsa på större tomatplantor. Är också riktigt imponerad av en gurkplanta som dottern drivit upp på förskolan, gurkor växter verkligen så att det knakar!

    SvaraRadera