måndag 22 augusti 2011

Romantisk och retro

Sommarens stickprojekt. Jag auktionerade till mig ett gammalt mönster, kanske 60tal? Jakobsdal. Från början tänkt att stickas i enfärgat, vitt bomullsgarn. Jag tittade i mina gömmor med loppisfynd och hittade detta lila garn. Sen hade jag en rest gammelrosa kvar och hittade också matchande knappar, de är inte helt lika alla, men jag tycker det blir charmigt. Så nu är solklänningen färdig, lagom till hösten. Men man kan ju alltid ta en tröja under, då blir det en tunika. Dessutom stickade jag för säkerhets skull storlek 6 år - så det bör passa nästa sommar också. ...
Ein altes Strickmuster, ersteigert bei E-bay
 (die heissen bei uns "tradera").
Flohmarkt-Baumwolle und ein
Rest altrosa Garn.
Second-hand-Knöpfe, etwas verschieden.
Ich find´s chick. 


Sen också den här västklänningen. Present till lilkusinen som fyller 1 idag. Frottén var en gardin, loppisfynd. Blomman klippte jag ut från afrikatyget (se förra inlägget) och applicerade på med zigzag. Jag tycker framförallt blomman blev häftig - den liksom kommer fram ur tyget, om ni förstår vad jag menar. Sen hann jag inte stryka kantbandet, klänningen blev klar ungefär en timme innan de åkte härifrån hem igen. Men jag tror åtminstone föräldrarna blev glada - själva födelsedagsbarnet har än så länge inte så mycket synpunkter på sina kläder. 

Mönster Ottobre 4/06 - jag gillar detta mönster
Storlek 86
Tyg: Frottégardin från loppis

Kleidchen für die kleine Cousine.
Zum ersten Geburtstag.
Övrigt: idag har jag verkligen ägnat mig åt recycling: jag slaktade en sliten bordsduk och sydde kökshanddukar. Jag slaktade en sliten kökshandduk och gjorde disktrasor. Snart har jag tjänat in vad en kam-tång och kam-knappar kostar. Den står nämligen på önskelistan.

1 kommentar:

  1. Kan du sticka en till mig också? ;-) Hur fiiiin som helst!

    Retroklänningen var även den urtjusig!(Men frotté som gardiner? Haha, så roligt!) Superhärligt mönster och applikationen blev verkligen pricken över i:et!

    Jodu, det skulle inte vara fel med en kam-tång...

    Sköt om dig och fortsätt med återvinningen!

    SvaraRadera