måndag 21 maj 2012

En våning till på kronan

när andra hade långhelg har jag varit på ungdomsläger och inte hunnit med så mycket eget. Lite projekt har dock kommit vidare och något enstaka har blivit klar också.

Vi kom i fjol över 6 såna stolar - extremt smidiga, lätta att fälla ihop, de blir alldeles platta, och sköna att sitta på dessutom. Bara lite rostiga. Nu är de första två ommålade. Eftersom de kommer från två olika källor var det lite olika mycket jobb. På några kan man nämligen skruva loss ribborna, på resten är de nitade, då blir det rätt pilligt. Vi får hoppas att färgen håller vad den lovar "måla direkt på rost". Men fina är de och kommer nog till användning när vi firar vår student om 2 veckor.

Sehr praktische und bequeme Gartenstühle.
2 von sechsen sind jetzt neu gestrichen.
Ein richtig guter Flohmarkt-Fund. 

 Inte särskilt nyskapande men när jag ändå var på bron tog jag kort på min pelargonstege också. Ranglig och med många färgfläckar är den riktigt fin för sitt ändamål.


Meine Geranienleiter. Wackelig, so dass man nicht mehr
draufsteigen möchte, aber so macht sie sich richtig gut.
Ein Kellerfund aus unserem Ferienhaus.
Och min blivande takkrona har alltså fått en våning till. Snörena får ni bortse ifrån, de kommer att tas bort efterhand. Kugghjulet hittade jag hos en vän som inte tyckte att den var något att ha. Jag har haft den hängandes med blomkrukor i i två år, men nu får den nog bli befordrad till inomhus-användning. Den här takkronan får växa långsamt, jag funderar hela tiden på hur den ska bli finare. På nedre bilden ser ni små knäckformar eller vad det är som jag har köpt på någon loppis. De sitter där på prov. Annars är hålen i kugghjulet precis så stora att ett värmeljus faller igenom. Har inte kommit på något bra sätt att hindra de från det. Det skulle vara fint med värmeljus på övervåningen. Halsbandet är också ett loppisfynd och det är mycket möjligt att det kommer med på ett hörn. 

Ein angehender Kronleuchter Marke Eigenbau.
Jetzt schon in zwei Etagen. 

Kleine Backförmchen, die sicher auf irgendeine Weise dabei sein werden. 
 Ja, och sen en skolavslutningsklänning av en gardin (tror jag). Fodrad, och fodret sticker fram längst ner. Mönstret är hemgjord med hjälp av Meedoms grundmönster.
Saknas knappar, annars är den färdig.

Ein Sommerkleid aus einer Gardine mit Futter, dass absichtlich
unten rausguckt und mit Rollsaum versehen ist. Så, det var allt för idag.

5 kommentarer:

 1. En sån klänning skulle jag kunna tänka mig att ha. Snygg

  SvaraRadera
 2. Vilka trevliga projekt! Helt klart inspirerande. Vill du bidra i min lilla sommarutmaning förresten, jag tror att den skulle passa dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag vill gärna vara med på din utmaning. Hade tänkt på det redan tidigare, men inte fått ändan ur. Så nu återstår bara att ta reda på hur man länkar. ... Jag ska testa.

   Tack för kommentaren

   Radera
 3. Supersöt klänning och takkronan blir riktigt skoj! =)

  SV: Tackar! Ja vi får se hur insidan skall bli..har inte riktigt bestämt mig ännu.. =)

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Takkronans tillkomst är ju spännande att följa! Förstår att problemlösande approach krävs, som också spänner över tid. Härligt klureri att bry hjärnan med! Supersöt klänning desstuom!

  SvaraRadera