lördag 2 juni 2012

Det här är förklaringen ...

  till bloggtystnaden:

Solche Schilder macht man hier in Schweden
für die Abiturienten, damit sie ihre Familien im
Gewimmel vor der Schule finden. Wir hatten also
ein Abiturfest mit Verwandten und Freunden,
insgesamt ca 30 Leuten gestern, daher
habe ich wenig gebloggt. Das Wetter war zum Weinen:
Regen und 5° Tageshöchsttemperatur. 

Min lilla söta pojke tog nämligen studenten igår. Visserligen ösregnade det och temperaturen låg vid ca 5°, men vi hade en fin fest ändå. Studenten kom visserligen huttrande och som en dränkt katt tillbaka från sin färd på flaket, men efter en dusch var han presentabel och lite hett te med ingefära gjorde gott för en ömmande hals. Men tid till sömnad och pyssel var det inte så mycket med jobb och inneboende släktingar och matlagning ... lite vimplar blev sydda, men de orkar jag inte ta kort på nu. Kommer kanske i nästa inlägg. Nu ska jag först trösta mig med lite vårbilder från lägret för 2 veckor sedan i skärgården. Kanske kommer sommaren tillbaka en dag? ...

Frühlingsbilder aus dem Schärengarten,
vor zwei Wochen. Wir hoffen, der Sommer
kommt zurück!!Här kommer också fortsättningen på takkronan. Jag har äntligen hittat ett sätt att sätta fast blommorna: Små träskruv skruvade genom mittenpärlan och som motstycke på baksidan en rörpärla till som mutter. Fungerar utmärkt och är ändå rätt snygg.

So ging es weiter mit dem Kronleuchter. 


 Ett till återbruksprojekt som egentligen skulle in på Klockarbarns återbruksutmaning: Skar till en skumgummimadrass för barnsängen. Det blev över bitar som jag skar i någorlunda likadana "tegelstenar" att bygga med. Men de var ju så fula och skumplast drar ju till sig damm och smuts också. Hade en bit påslakan som var alldeles för skört för att sy något vettigt av. Sydde istället in "tegelstenarna" för hand i tyget. Nu får jag bara plocka fram fler bomullstyger för de resterande klossarna. Men redan nu ser det mycket bättre ut.

Resteverwertung: Eine Matratze wurde für ein Kinderbett
zugeschnitten, es blieben Reste, aus den Resten wurde
Kissen zum Bauen, hässlich und staubig wegen der statischen
Elektrizität. Ein Bettbezug, Fehlkauf auf dem Flohmarkt, viel
zu verschlissen, aber zum Kissen einkleiden reichts noch.
Ich mach noch mehr, in anderen Farben.  
Ja, och här lite nålfiltning på sittdyna.

Nadelgefilzte Spiralen auf dem Sitzkissen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar