fredag 15 juni 2012

Allt möjligt som gör mig glad

Det här projektet har noga räknat tagit säkert mer än fem år. Jag ville ha en begränsning för altanen, men man skulle kunna se igenom. Jag köpte stolpskor som man slår in i marken. Jag tänkte och planerade. Förra sommaren kom jag äntligen på hur jag skulle göra: Jag skulle bygga staketet med armeringsnät. Köpte jag till slut virke och nät, slog ner stolpskor -- de blev sneda. Sen kom vintern. Nu lyckades jag till slut med hjälp av min pappa justera så att stolparna kom ner någorlunda lodräta. Resten var inte så svårt. Fogade halvt i halv, skarvade diagonalt och kom efter mycket funderande på att jag skulle hänga upp nätet med kraftiga vinkelkrokar. Det mesta är färdigt och jag är stolt. Tänkte att man kan hänga upp saker, fläta in saker, låta växter klättra... . En väldigt variabel konstruktion som sätter fart på min fantasi. Och snyggt är det också, tycker jag. 

Mein neuer Zaun - ich bin stolz, sowohl auf die Idee als auch
auf das Handwerk. Mein Vater hat mir geholfen dieses seit
Jahren geplante Projekt, das seit letzten Sommer angefangen
war, endlich zu beenden, und ich bin zufrieden
(trotz einiger Schiefigkeiten).


Min nya trädgårdshatt, samma tyg som trädgårdsbyxorna. Inte perfekt och brättet fick sprättas loss, korrekturklippas på fri hand och sys fast igen - men den funkar. Lärt har jag mig att två lager Vildona är för mycket för ett hattbrätte och att jeanstyg nästan är för tjock.
Men jag ska leka lite med modellen framöver.

Gartenhut zur Gartenhose

Sen lite mer som gör mig glad. Egentillverkade tidningspapperskrukor tjänstgör på solrosdagis.


Was mich sonst noch freut: Selbstgemachte
Töpfchen aus Zeitungspapier und ein Sonnen-
blumenkindergarten. 

 En pelargontrappa - eller hade jag den redan på bloggen?


Geranienleiter

 Nyutplanterade prydnadspumpor ...

Ausgepflanzte Zierkürbisse

 Och luktärter som alltid måste blomma till dotterns födelsedag i augusti. Den här gången förodlades de.


Wohlriechende Erbsen

Blev idag sjukskriven i en vecka, behöver få fast mark under fötterna. Ska satsa på sånt som gör mig glad den veckan, därav listan.

3 kommentarer:

  1. Lovely staket! Jo, och en så fin trappstege tål att tittas på flera ggr :)

    En liten undran har jag: skrivandet på tyska, finns det någon särskild anknytning? (eller är du "bara" språkbegåvad, höll jag nästan på att skriva.. :)

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte bara språkbegåvning, i så fall när det gäller svenskan. Jag är född och uppväxt i Berlin, flyttade till Sverige med hela min familj (förutom minstingen som är född här) när jag var 30 år. Och en del av mina tyska vänner och släktingar tittar också på bloggen, och då vill de också kunna förstå. Därav tvåspråkigheten. Men eftersom min hantverksmässiga kreativitet exploderat de senaste åren har jag ibland problem med de tyska specialuttrycken, märker jag.

    SvaraRadera