torsdag 7 juni 2012

På fri hand

Har varit på landet i några dagar och som vanligt hade jag för många projekt med mig. Men två hann jag i alla fall med vid sidan om genomruttna takstolar, droppande fönster och större mängder med nässlor.

Det första var ett lock. På någon loppis köpte jag en plåtburk format större att ha som papperskorg i badrummet. Locket var alldeles slät. Nästa steg var att köpa en knopp på Indiska som kunde bli handtag. Sen blåste en hård vind en liten virkad duk till vår trädgård. Rosa var den och inte riktigt i min smak. Men en tanke tändes och såhär blev det: Det var riktigt kul och gick väldigt lätt.


Eine Blechbüchse wird zum Badezimmermülleimer.
Ein rosa Spitzendeckchen ist Schablone und
ich finde das Endergebnis gelungen.
Auch so kann man alt Handarbeiten nutzen. 
 Nästa projekt är också återbruk. Dottern önskade sig jeans. Jag hade ett par avlagda av storasyster, Lee-Jeans men väldigt smala. Så smala att tyget inte riktigt räckte till. Byxbenen fick vara som de var men grenen blev inte riktigt så rymlig som den hade behövt vara.
Die abgelegten Jeans der grossen Schwester
 det var inte kvar så mycket av byxorna efter tillklippningen. Jag klippte på måfå en grenkil som dock var för kort. Fick skarva en gång till. Men nu sitter de riktigt bra bortsett från att resåren behöver kortas lite. Jag är omåttlig stolt över att på fri hand ha klippt till en grenkil som fungerar så bra.

wurden mit ein bisschen Improvisation neue Hosen für die Jüngste.
Ich bin sehr stolz über den Einsatz, den habe ich nämlich frei
Hand aus geschnitten und verlängert.
Sitzt richtig gut. 

Dagens tanke: 

Gör er inga bekymmer, en mening ur Matteusevangeliet som jag behöver höra med jämna mellanrum. Lite tillit till livet och dess skapare behöver jag ibland. Allt behöver jag inte ha under kontroll, allt behöver jag inte fixa, det finns sånt som bara ska tas emot.
Ingen livsprincip som fungerar i alla lägen - viss planering behövs - men en mening som påminner mig att det inte är min kontroll som får jorden att snurra och mitt hjärta att slå.

1 kommentar:

  1. Såå tjusig papperskorgen blev med pimpat lock!!

    SvaraRadera