måndag 7 maj 2012

Lastpallar och garnstumpar

Meine ersten "richtigen" selbst-
genähten Hosen. Mit Reissverschluss
und massenweise Taschen. Schnitt
Ottobre 6/08. 

Detta är alltså mina första "riktiga" byxor, som jag har sytt alltså. De är sydda i ett jeanstyg och ska bli mina trädgårdsbyxor. Man hade säkert kunna pimpa till dem lite mer, men jag hade fullt upp  med gylf och fickor och med att tala vänligt men bestämt med min symaskin som tyckte att typ 8 lager jeans var lite för mycket begärt. Det är alltså en Cargobyxa ur Ottobre 6/08 Storlek 40. Fick dock göra om linningen lite eftersom den fungerade bra i nederkant men var för smal för min trebarnsmage i överkant. Men nu funkar den. Gylfen blev inte heller perfekt, men det syns bara från insidan. Blixtlåset var längre än gylfskylten på insidan. En värdslig sak. I det stora hela är jag stolt över byxorna. Ska fundera hur man behöver göra om man vill rita om en linning. Ska också försöka lista ut vad man behöver göra om man vill ha lägre midja - för det gillar jag egentligen. Sen hade jag tänkt sy till lite lösa fickor som man kan fästa i bälteshällorna för att ha redskap i. Och kanske något trädgårdsmästarförkläde i samma tyg.... .

Återbruk har vi här. Dottern har tjatat om en trädkoja. I förrådet skräpade i lastpall, i garaget låg lite rester som jag har sparat ifall att det dyker upp ett tillfälle där de kan komma till användning. Tillfället kom idag. Trädkojan har hittills bara ett golv, men den kommer säkert att bli mer luxuöst framöver. Barnet är i alla fall nöjd.

Der Anfang eines Baumhauses. Europaletten sind was Tolles,
und ein Glück, dass ich Holzreste immer aufhebe. 

Das Kind ist jedenfalls zufrieden. 

Ännu mer återbruk kommer här. Jag har inte kunna förmå mig att slänga alla garnstumpar som blir över när jag stickar på en väldigt färgglad tröja. Jag har sparat dem i en påse och tänkt att de kan användas till stoppning eller liknande. Sen kom jag på något bättre: Jag färgsorterade i 4 högar, olika gula, olika blå, olika röda och olika gröna nyanser. Sen kardar jag trådarna och kommer till slut att använda tussarna för nålfiltning för mina sittunderlag. Ska bli spännande att se hur det blir. .. - det är säkert inte värt mödan med tanke på att man kan köpa kardat ull. Men det är kul att testa vad som är möjligt att jag slipper slänga denna fina ull, bara det blir man glad av!!

Ich hab immer solche Schwierigkeiten Fadenreste wegzuwerfen,
wenn es sich um gute Wolle handelt. Bei meinem Aufribbel-
Projekt bleiben viele kleine Fäden übrig, die habe ich aufbewahrt
und in 4 Farbhaufen sortiert und dann wieder in Rohwolle verwandelt,
sozusagen. Jetzt kann ich damit filzen. 


2 kommentarer:

  1. Oj, det var inte dåligt att sy så fina byxor på första försöket!

    SvaraRadera
  2. Återbruk så det förslår!! Jag tänker främst på de små sparade garnsnuttarna som du kardar till ulltussar!! Fantastiskt! Och arbetet med trädkojan blir kul att följa om du lägger ut fortsättningen också.

    SvaraRadera