onsdag 23 januari 2013

Jag ville också ha en ...

tunika med insats. Såhär blev den ...

Einsatz der Tunikabluse. Knöpfe aus der Sammlung, verschieden.
Stickerei selbst ausgedacht, am Muster des Stoffes orientiert.


Och här tunika i helhet. Vete katten varför jag alltid uppför mig så underligt när jag ska bli fotat. Jag jobbar på det men jag kunde inte utmana sonens tålamod ännu mer, är glad att han ö h t går med på att fota sin mamma på detta sätt. 

Es gibt sicher einige, die diesen Stoff grässlich finden.
Kann man sicher, aber ich finde ihn reizvoll und irgendwie
originell. Und erstaunlich leicht zu kombinieren. Tyget var sådär fulfin. Jag kunde inte motstå trots att det är väldigt speciellt. Och hur kombinera det? Tänkte till att börja med en slags orange sammet som insats som jag trodde att jag hade - men det visade sig att det inte fanns tillräckligt mycket kvar. Till slut hittade jag denna, lite kraftigare och oelastiska trikån. Jag fodrade den med bomullstyg och hittade på broderierna utefter tygets mönster. Jag tycker det blev fint. Men en sak måste jag lära mig: hur man gör mönster lite bredare över ryggen eller vad det nu är som måste ändras när det spänner i insatssömmen till ärmen när jag tar armarna framåt. Jag rodde i tonåren, kanske har jag därför så breda axlar :). Mönstret vill jag gärna anpassa för mina behov, för jag tycker om själva tanken med en insats som man kan leka lite med. ... Och själva modellen funkar också bra för mig.

Mönster: Allt om Handarbete 2/09
Modell 118
Strlk: 40
Tyger: Loppisfynd, likaså knappar och brodergarn.

Och så förklaringen till det inte blev så mycket på bloggen den senaste tiden: Jag har blivit med syrum. Äldsta dottern har flyttat hemifrån. Och nu, sådär ett halvår efter, känns det lite som slöseri att inte använda hennes rum till mer än att torka kläder i. Så jag gjorde om lite, flyttade några möbler och tog in 2 bord och en hylla som stod i garaget och väntade på att få komma in i mitt syrum. Här kommer några bilder -  det blir säkert mycket mer gjort framöver, men jag är redan väldigt nöjd eftersom rummet andas precis den inspirerande atmosfär som jag ville.
Att sen långt ifrån allt fick plats är en helt annan historia.
Här får ni i alla fall en liten rundtur:
Sängöverkastet virkade jag till dottern för länge sedan ...
Einige Bilder aus dem Zimmer der grossen Tochter,
die nun ausgezogen ist, und da gab es plötzlich
eine Chance eine Nähwerkstatt einzurichten.
Den Überwurf habe ich vor vielen Jahren für sie gehäkelt. 
 Bokhyllan innehåller nu mitt handarbetsbibliotek förutom alla tidskrifter ...

Im Regal: meine Sammlung an Handarbeitsbüchern,
da sind die Zeitschriften noch nicht mal dabei. 

 På de båda borden får alla tre symaskiner plats bredvid varandra (Coverpron syns längst till vänster) - och det blir ändå plats över till skärmattan.

Zwei ausgemusterte Tische aus einer Volkhochschule hier am Ort.
Eigenen sich sehr gut als Nähmaschinenetische, alle drei
Maschinen haben nebeneinander Platz. 

Och här är hyllan med alla tyger. Den ska få ett draperi för att skydda tygerna mot ljus - jag vill gärna slippa blekta ränder.

Und schliesslich ein ausgemustertes Regal aus derselben Quelle.
Aber glaubt bloss nicht, dass das alle meine Stoffe sind... da gibt's noch andere
Stellen im Haus. 2 kommentarer:

 1. Men... såå lyxigt med ett syrum!!! Tänk att få slippa dra maskinerna fram och tillbaka från köksbordet!

  Åh, jag skulle behöva komma igång med lite sömnad till mig själv. Jättefin modell på tunikan, både denna och den du sytt åt dottern i förra inlägget!

  Kram på dig!
  Mvh Jenny

  SvaraRadera
 2. Vrålsnyggkul tunika!! Supersnyggt sängöverkast!!! Och stort grattis till tillkomsten av syrummet! Tänk att du har hela tre symaskiner!!!? Lyxigt!

  SvaraRadera