tisdag 29 januari 2013

En hel del återbruk

Min stackars lilla blogg har inte fått så mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Därför kommer här en liten uppdatering med ganska simpla projekt.

Först ut två detaljer ur mitt nya syrum. Hyllan har jag haft sedan tidigare för mina sysaker, men nu har jag skruvat fast barnmatsburkar under, där tänkte jag ha symaskinsnålar, en burk för varje sort. Sen tänkte jag lägga en träpärla eller något i den burk där jag tagit den senaste nålen, jag brukar nämligen glömma bort vad det är för nål jag har i, och tycker att det är svårt att se många gånger. Träpärlan får flytta från burk till burk allteftersom jag byter nål. Hoppas att det hjälper.

Mein Nähregal am neuen Ort, jetzt mit druntergeschraubten
Babygläschen, für meine Nähmaschinennadeln. 
 En riktig återbrukslösning. Jag ville inte göra så många hål i väggarna och därför har jag bara slagit i en spik, vänt på en byxgalge, böjt till överblivna gardinkrokar - och så har jag en praktisk upphängningslösning för sånt som måste vara nära till hands.

Ein Hosenbügel wird eine Hakenleiste.
Befestigt mit drei Nägeln, zwei in den Fensterrahmen,
einer in der Wand. 
 Och sist ut: en frisörcape av ett gammalt duschdraperi. Jag klipper sedan många år tillbaka en del familjemedlemmar (undrar ibland hur mycket pengar jag har sparat ihop den vägen ...). det här duschdraperiet har vi alltid använt som cape vid dessa tillfällen, men nu har den fått rundad underkant, halshål och snedremsa samt en kardborrförslutning som kan anpassas efter olika halsar. Nederkanten är bara overlockad med gul tråd. Jag ska så småningom sy en liten påse till också. Och jag ser redan fram emot nästa klippning.

Ein Frisörumhang aus einem alten Duschvorhang. 

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt bidrag! Jag tittade först nu runt bland dem förgående veckorna av återbruksutmaningarna och upptäckte att flera inlägg hade lagts upp. vilken bra idé med burkarna under hyllan. jag glömmer också en del ( och de blir skrämmande mer o mer ) det här med pärl systemet för att veta vad nålen hör hemma passar mig perfekt. jag gillar också din upphängnings anordning med de olika typerna av krokar. Välkommen med fler bidrag fram till den 28 februari.

    SvaraRadera
  2. Här hittar du ett bra exempel på blockning av stickat.
    Funkar så klart även på virkat...
    http://garnomera.wordpress.com/2012/05/09/blockning/

    SvaraRadera