måndag 1 oktober 2012

Platsar detta? Blus i helt fel färger

Återbruksutmaningen, andra försöket.

Vet inte om mitt projekt platsar egentligen, men besparingen är i alla fall gjort av en gammal bordsduk. När det gäller tyget så är det ett traderaköp och sedan jag fick tyget hem har jag inte varit säker på om det är fult eller fint. Hur som helst är det allt annat än höstigt. Men det kommer väl en vår så småningom. Tyget har ett väldigt fint fall, jag tror det är viskos, eftersom det är tungt. Jag har hittills sytt en solklänning till mig av det, men ville nu se om jag lyckas ge det en lite mindre bonbonaktig karaktär genom att kombinera det. Om jag är nöjd vet jag ännu inte. Och jag är fortfarande osäker om tyget kanske i själva verket är ganska gräsligt.
Jag kommer nog att förvandla en hel del av resten till snedremsa för som sådan är det väldigt roligt. Kanske lite dockkläder också?

Mönstret är Vickie från Farbenmix, storlek 122/128, få se, kanske minstingen vill  ha den på sig imorgon?


Zweiter Beitrag zur Redo-aktion von Klockarbarn.
Völlig falsche Farben, was die Jahreszeit betrifft.
Und überhaupt kann ich mich nicht entscheiden, ob
der Stoff schön oder schön scheusslich ist.
Der lila Stoff der Passe ist jedenfalls ein ehe-
maliges Tischtuch, der bonbonfarbige bei E-bay
ersteigert - der war nie etwas anderes,
daher kann man in Frage stellen, ob es als Redo-
Projekt durchgeht. Aber jedenfalls ist es eine
Art Rettungsaktion für einen sehr speziellen Stoff.
Schnitt Vickie von Farbenmix, Grösse 122/128

3 kommentarer:

  1. Självklart platsar blusen i helt rätt färger! Ett par vuxenbyxor i det tyget hade kanske varit lite vågat, men en blus eller klänning till en lite tjej?? Absolut! Jättefin!

    SvaraRadera
  2. Det är klart att det platsar!
    För mig funkar alla färger året om. Jag är inte så noga med sånt. De speciella höstfärgerna är inte färger som jag klär i själv så då blir det inte mycket såna här hemma. Igår reflekterade jag när jag åkte genom staden just över höstens färger i naturen. Det finns väldigt många färger utöver de man direkt tänker på.

    SvaraRadera