fredag 24 februari 2012

Imorgon ska några av oss resa ...

... och eftersom jag är en sån där udda person som tycker det är högst obehagligt att behöva förflytta sig, om än bara till fritidshuset, så har jag resfeber. Och då börjar jag packa mer än vad som behövs, och framförallt projekt. Syprojekt och stickprojekt. Ju närmare avresetiden kommer desto fler projekt blir det som jag tar med mig. Till slut behöver jag stoppas, annars fylls hela bilen med symaskiner och tyger och garn istället för skidor.

Här i alla fall sånt som är färdigt:

Ett nattlinne, för en gångs skull i nytt tyg, mudden är dock en t-shirt från någon loppis - visst passar färgen perfekt?
Storlek 116
Mönster Ottobre 6/09

Jag använde flatlock för första gången och det blev inte perfekt men gav ändå mersmak, jag hade länge funderat på hur man får till sådana sömmar.

Ein Nachthemd nach Ottobre, aus neu
gekauften Stoff. 


Tredje baströjan, mörkblå bomullstrikot. Ser bättre ut i verkligheten än på kort. Trikån var hopplös som kantband, rullade in sig. Nu har jag köpt en blomspruta och tänker fylla den med vatten och potatismjöl. Då borde tyget väl stelna när man pressar, eller hur?
Der dritte Basic-pulli. Baumwolltrikot. Gr 116. Creative Workshop 301
 Rundstickade grytlappar. Den uppmärksamme ser att de är olika stora, vete katten varför. Jag kanske räknade fel? Sköldpaddor är det på, självdesignad, därför inte helt lätt identifierbara. Virkad kant. Själva idén med rundstickning är bra, då blir de dubbla och dessutom gömmer man alla lösa trådar som löper på baksidan.

Rundgestrickte Topflappen. Liegen doppelt. Mit gehäkelter Kante.
Das sind übrigens Schildkröten, für den der es nicht sieht. 
Nu ska jag gå och lägga mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar