måndag 11 juli 2011

Semester!!


ledig i fem veckor, och en har redan passerat. Sitter här med sjöutsikt. Maskinen har fått följa med. Alltså den vanliga. Och ett antal mönster och mönsterböcker, så att jag har alla möjligheter i världen att sy. Har sytt också, men inte fotat och vet inte heller om uppkopplingshastigheter tillåter att jag laddar upp bilder. Men ska försöka:
Detta är alltså en hatt sytt efter Ottobre. Den blev fin, dock inte så praktiskt, den är ganska stor. Men vacker, också på modellen, tycker jag.
Ein Sonnenhut nach Ottobre. Irgendein Stoff vom Flohmarkt,
wie gewöhnlich.

Und auch noch mit Modell.
Das Hauptproblem mit diesem Hut ist,
dass die junge Dame im Moment immer
abstehende Zöpfe haben will,
die mit einem Sonnenhut nicht kompatibel sind. 
Jag älskar sommarliv. Gå upp på morgonen, äta frukost ute. Med korsord vid frukostbordet. Pyssla lite i trädgården. Sticka några rader. Enkel lunch. Ner till badplatsen. Smutsiga fötter hela tiden. Ta beslut efter väder och lust, kanske en tupplur vid 4 på eftermiddagen. Sitta vid vattnet om kvällen - sticka några rader. Inte på två timmar när veta vad klockan är. Än mindre vilket datum.
Men lätt är det inte alla gånger att hålla prestationstvånget borta. Att inte kräva av sig själv att man måste njuta, utnyttja det fina vädret. Se sånt som man från början hade tänkt att se, bada varje dag, sticka klart, sy klart ... . Det kräver disciplin att inte låta semestern befolkas av måsten och borden. Jag fortsätter att försöka. Ändå tror jag att nästa inlägg kommer snart, ska ta lite kort imorgon.

1 kommentar:

  1. Hejsan titta in på din blogg och oj vilka fina kläder....
    Du tar inte upp beställninga som du sedan säljer ???
    Älskar verkligen lite anorlunda kläder som inte alla andra har ... Jenny

    SvaraRadera