torsdag 13 november 2014

Vad jag har pysslat med under tiden ...

 
 
 
Hej alla där ute. Long time no see. Man kan ju undra vad jag har pysslat med under tiden. Jo, förutom att planlägga mitt skrivande under nästa termin, gå kurs, jobba, resa till Berlin och lägga pussel med dottern, så var det detta:
 
Ljuslykta av musselplattor (köpta på loppis, förmodligen en slaktat lampa). Det blir nog fler såna. Denna prototyp är inte helt regelbunden.
 
Ein Teelichthalter aus Muschelplättchen und
einem Deckel von einem Marmeladenglas.
 En apparat för fågelmatning av en tom plastflaska och ett lock.

Ein Vogelfutterautomat aus einer leeren
Plastikflasche. Praktisch, dass man ihn nicht
über den Sommer behalten muss.
 En beställning: dotterns kompis beställde en tröja av mig. Än vet jag inte om hon kommer att tycka om den. Det kommer att visa sig.

Eine Freundin meiner Tochter hat sich von
mir einen Pulli gewünscht. Mal sehen, ob
sie ihn mag. Ich hoffe, er kratzt nicht.
 
Och här blev ett evighetsprojekt klar: En poncho till dottern. 90 virkade rondeller och ett stor antal i jeans. En stickad halskant och en uddkant längst ner. Jag tycker mycket om färgerna och några stycken ungdomar i min närhet har deklarerat att de också skulle vilja ha en sån. Det är ju ändå ett gott betyg, kan jag tycka. 
 
 
Ein Poncho, endlich fertig.
Aus 90 gehäkelten Kreisen und etlichen in Jeans.
Mit der Nähmaschiene zusammengenäht.

Fotot härnere är tagen med min nya bärbara dator. Därav den sämre kvalitén. Jag lyckade deleta det jag tog med kameran, eftersom jag har lite svårt att hantera touchskärm och Windows 8 än så länge. Men det är lika bra jag lär  mig. För på den här datorn ska jag skriva under det närmaste halvåret. 

Oben Eine gestrickte Halskante, unten eine mit
Mauszähnchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar