fredag 10 oktober 2014

Oktoberprojekt

Jag har ett så fint vantmönster. Rätstickat, på tvären. Egentligen är själva mönstret inget annat än en principritning som man sedan anpassar efter behov. Och så förbrukar jag mina restgarner genom att sticka vantar
Handschuhe, quergestrickt
 och vantar
Ein wunderbar einfaches und schnelles
Muster, perfekt zur Resteverwertung.
 och vantar
Hier müssen noch die Fäden vernäht werden.
 och vantar.
Und bei dem hier bin ich noch nicht sicher,
ob ich ihn nicht nochmal machen muss, mit
etwas engerem Kragen. 
 och slutligen vantar. Detta sista exemplar kanske blir upprepat igen, eftersom kragen blev lite väl vid och den är påstickad med förkortade rader redan från början. Och då kan man ju inte göra om kragen i sig utan måste göra om alltihop. Men som tur är går det väldigt fort att sticka dessa vantar, så det gör inte så mycket. Högst förargligt är det däremot om min beräkning för garnåtgången inte stämmer. Upptäcker jag på andra vanten att garnet inte räcker får jag i värsta fall repa upp två vantar. Stickar man nerifrån och upp så kan man ju lägga till ränder i olika färger, men stickar man på tvären så funkar inte det lika bra. Nåja, jag över mig i beräknandet.
Har dessutom lagt över mönstret i en Exel-fil, så att jag kan kryssa av varje rad jag stickat. Funderar också på om man kan lägga in funktioner i den filen så att den räknar fram själv hur många maskor och rader det behövs.... .

Dottern sjunger i barnkör. Där uppförde de en musikal som heter Ängel utan vingar och hon skulle då vara klädd i vitt. Detta var en tunika som storasyster sorterade ut, jag gjorde om den till minstingen. Tog bort ärmarna, kortade dem upptill och rynkade de vid axeln. Klippte upp axelsömmarna och klippte ner en bit så att urringningen fungerade, för alla volangerna ville jag ju rädda samt knäppningen. Sprätte upp den översta delen av sidsömmarna, öppnade bystvecken, rättade till ärmurskärningen, eller vad man ska kalla det, sydde ihop sidsömmarna så att det hela i nederkant var lika vid som från början, det hela blev alltså utställt. Sen sydde jag i den rynkade ärmarna igen - och det hela sitter perfekt. Hon var så fin!!
Eine Erwachsenentunika für die Jüngste
umgenäht. So war sie Engel in einem Musical. 

1 kommentar:

  1. Hehehe.. vilken fin vantkavalkad!! Låter som ett bra sätt att sticka vantar på! Och när det gäller sömnaden.. vilket proffs du är!! Ha en fortsatt fin helg! :)

    SvaraRadera