torsdag 6 mars 2014

Det var ju fler projekt

och fler bilder som skulle komma med i detta inlägg. Men det får väl duga som det är.

Detta är en lampa, köpt på antikbod/loppis. Den är fin men skärmarna var trasiga och fula.

Diese Lampe haben wir in einem Laden mit Antiquitäten gefunden.
Die Lampenschirme waren aber kaputt und fleckig. 

Nu har den fått nya skärmar, det var ett av mina sportlovsprojekt (eftersom lampan bor i vårt fritidshus). Jag använde glansiga, lite tyngre fodertyger som jag hittade på loppis. Spetsen längst ner och längst upp på varje skärm är också ett loppisfynd.
Färgarna syns lite dåligt, tyvärr missade jag att fota i dagsljus också, den bilden får komma med när vi har varit där nästa gång. Men det är i alla fall lila, blått och laxfärgat. Nu ser lampan ut som en blå-lila-lax-klocka. Jag tycker det blev riktigt fint! Och det ser till och med  någorlunda vettigt ut med vecken och så, jag börjar lära mig.

Jetzt sind sie neu gemacht. Aus Futterstoffen vom Flohmarkt.
Leider sind die Farben nicht so gut zu erkennen, nächstes Mal,
wenn wir in unserem Ferienhaus waren, mache ich ein Foto bei Tageslicht. 
 Det här var ett slags uppdragsarbete. En vän hade ärvt en påbörjat stickning (utan beskrivning). Den ena vanten var färdig sånär som på tummen. Uppgiften var att utifrån första vanten rekonstruera mönstret, att sticka ungefär lika tätt som den första stickerskan och att hitta på en tumme som passade till det övriga mönstret. Jag är ganska nöjd - och det var väldigt roligt.

Ich bekam von einer Freundin ein angefangenes Projekt:
Ihre Schwiegermutter hatte einen Handschuh gestrickt, fertig
bis auf den Daumen. Eine Anleitung gab es nicht mehr.
Ein spannender Auftrag das ganze zu rekonstruieren,
aber schliesslich ist es mir gelungen. 

På den här bilden ser man skillnaden mellan två stickerskors handlag. Den vänstra vanten har jag stickat. Vantarna är återlämnade till sin rättmätiga ägare.

Hier sieht man, wie verschieden zwei Menschen stricken.
Den linken Handschuh habe ich gestrickt, der rechte war fertig. 
Nu går jag och lägger mig, i morgon tänker jag använda större delen av dagen till mina hantverksprojekt - vårmarknader i antågande.

1 kommentar:

  1. Jösses vad fin lampan blev!! Behagliga färger på skärmarna! Bra gjort att också få till vante nr 2, bara så där.. det är ju inte det lättaste. Vad anbelangar pussel, vorde det ju fint att hitta som du önskar.. en bit brevlåda, ett bit hus osv. Men tror tyvärr att det är lättare att hitta ett med andra teman, typ vilda djur, olika klädesplagg, leksaker etc. Fast tummarna håller jag allt för att du hittar ett pussel av önskat slag förstås! Trevlig helg!

    SvaraRadera