måndag 10 februari 2014

Gräs och ogräs

Dagens tanke: Jag tror på blandodling. Jag tror på att låta olika former av kreativitet ta plats och utrymme i mitt liv. Jag tycker om att vänta och se vad som växer upp - och jag tror att det är viktigt att inte vara för snabb med att riva upp ogräset. I trädgården kan det vara ett problem: jag har lärt mig att inte dra upp sånt som jag inte vet vad det är. Det kan vara något nytt, något fint, något sällsynt. Därför tar det lång tid att rensa ogräs. 
På samma sätt tror jag att det är bra att inte för snabbt bestämma vad ett liv ska innehålla för att rensa bort allt annat utan att istället avvakta vad som kommer upp och låta olika saker få plats bredvid varandra så länge de inte tar död på varandra. De ger näring åt varandra. 
Jag vill inte ha en monokultur i mitt liv utan en levande trädgård där olika saker får växa. 

Detta är en ... ja, vad kan man kalla detta för? En slags brevsamlare. Med stora barn och äkta makar är det så i vårt hus att de får post då och då men inte alltid finns på plats för att öppna posten. Då brukar den skräpa runt i köket och ibland finns det sånt som inte går att hitta sedan - och sådant som får fettfläckar. Nu har de var sitt fack, de stora, och ett har vi föräldrar. Återstår frågan om de kommer att tömmas då och då? 
Tyget är ett grovt gardintyg av syntet - jättejobbigt att arbeta med och jag vill gärna bli av med det. Men här fungerar det rätt bra. Jag använde en bit mellanlägg utan klister (loppisfynd) som förstärkning. En pinne från trädgården för upphängningen. Kamknappar för att hindra facken från att bukta ut. Broderiet är väl trådrakt bara på ett ungefär. Korsstygnsborden är sydd på maskin. I det stora hela är jag nöjd.

Für die Post, damit sie nicht mehr über
mehrere Tage in der Küche rumliegt. 

Eine nur ungefähr fadengenaue Kreuzstichstickerei.
Hat Spass gemacht. 
 Titta vad jag fick i födelsedagspresent. Jag är omåttlig glad!!!! Hon heter Berta, efter lördagens namnsdag.
Mein Geburtstagsgeschenk: Darf ich vorstellen: Berta
 Min födelsedagsaktivitet var en utflykt till en Second-hand butik som jag tycker om. Där hittade jag dessa två. Den övre har jag redan i flera omgångar lagt bud på på tradera och blivit överbjuden. Ett riktigt fynd. Den nedre innehåller så vackra sidor som ni ser därunder. Jag skulle bara kunna titta i den, en bilderbok ...

Gefundenes von Flohmarkt: alte Monogrambücher  

Ich finde diese Seiten wunderschön, einfach zum angucken.
Ein Bilderbuch nach meinem Geschmack. 
Detta tyg fick jag av min brors familj. Undrar vad det ska bli ...

Einen Stoff habe ich auch bekommen. 
 Detta är ett pågående projekt. Ska bli en ponchotröja. Jag har fått dra upp halva eftersom jag gjorde fel, så det är lite tålamodsprövande. Men jag gillar mönstret. Garnet är av bamboo och jag hittade det på Röda korset.
Das wird ein Ponchopulli, aus Bambusgarn. 

Närbild av hålmönstret. 
Här är nummer två av jeanslinningströjorna - se förra inlägget.

Noch ein Pulli mit einem Jeansbund als Stehkragen. 

Der andere ist im vorigen Post zu finden. 
Sen sydde jag också ett sovlinne till stora dottern - men jag hann inte ta kort innan hon tog med det hem till sig. Kanske jag kan få ett i efterhand?

Och här våran julros som blommar för fullt. Så fint.

Schliesslich noch ein Bild von unserer Christrose. 
Snart är det vår ....!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar