söndag 8 september 2013

Tandvärk ...

Jag blev av med en visdomstand för drygt 2 veckor sedan. Det gjorde helvetesont i nästan en vecka. När det hade lagt sig började göra ont i någon svårutpekad tand på andra sidan. Det krävdes sammanlagt tre akuta tandläkartider, en hel del smärtstillande och väldigt mycket energi och tårar tills det nu faktiskt börjar gå åt rätt håll. En rotbehandling återstår, suck, och en hel del pengar försvann också på kuppen. Där har ni en anledning till varför jag inte har åstadkommit så himla mycket den senaste tiden. Men här får ni se lite i alla fall:

Här nedan syns en bråkdel av det syltade och saftade efter denna rika bärsommar. Vi har nog aldrig plockat så mycket hallon... .
Himbeermarmelade, Johannisbeergelee und Saft. Ein kleiner
Teil all des Eingemachten, was der Garten so hergegeben hat. 
 I en äldre post syns en tunika som jag sydde åt dottern i ett japanskt mönster. Här kommer ett afrikanskt tyg (det var något slags jätteplagg som jag hittade på en loppis och nu har slaktad). Undrar om det blir etniska konflikter inbördes ifall man syr ett afrikanskt tyg med ett japanskt mönster. Jag gillar i alla fall tunikan.
Eine Tunika für mich aus einem afrikanischen Stoff (ein
geschlachtetes Flohmarktkleidungsstück) nach einem
japanischen Schnitt. 
 Detta är ett experiment. Jag köpte tyget som var en gardin. Till denna gardin fanns det omtag som jag från början hade tänkt slänga. De var försedda på baksidan med ett väldigt stadigt mellanlägg. Sen kom jag på att man ju kunde sy något som kräver så mycket stabilitet. Länge har jag letat efter en förvaring för stickor. Så jag rullade ihop gardinomtaget till en rulle, sydde fast en botten, sydde fast ett blixtlås och satt på ett lock, sydd efter samma princip. Lite för långt blev det hela, och jag har nu bestämt att nästa fodral för stickor kommer att innehålla en papprulle som jag limmar fast tyget på, men det funkar och jag har övat mig.
Etui für Stricknadeln aus einem Gardinenband mit sehr steifer
Vlieseline auf der Rückseite. War mal ein Versuch. 

Den Reissverschluss anzunähen war ziemlich fimmelig. 
 Det här är en byxbensnässesär. Dvs det var delar av ett jeansben som användes, pimpades, fodrades etc. . Jag leker för tillfället med olika former av necessärer. I väldigt olika storlekar. Den här är kort och tjock som ni ser.
Ein kleines Necessär aus einem Hosenbein einer Jeans. 


Och den här smal och lång. Ännu en försök att återanvända ett av dessa gardinomtag. 

Und, diesmal eher eine Federtasche, ein langes Mäppchen aus noch einem
Gardinenband. 
 Här en till gästhandduk, denna gång patentstickad och kantvirkat i grått. Jag tror jag har repat upp säkert uppåt 10 gånger under resans gång. Men nu håller jag på med nr 2 av dessa.
Eine Patentgestricktes und umhäkeltes Gästehandtuch. 

 Ja, och detta är en sorglig historia. Detta är graven för vår undulat som dog imorse, helt oväntat. Vi har gråtit var sin skvätt och gett honom en ordentlig begravning. Hans spegel med plinga hänger nu ovanför graven i äppelträdet och när det blåser kommer det att låta som om han leker med spegeln. Bakom mig står en tom bur som vi inte har städat undan än. ...

Hier haben wir ein Grab. Unser Wellensittich starb heute früh,
ganz unerwartet aber nach einem akzeptabel langen Leben. 

1 kommentar:

  1. Har undrat just vad du haft för dej!! Aj, aj, aj!! Tandvärk är ett ont aber! Skönt att det löser sig, men tråkigt för plånboken! Varför ska tandläkare och glasögon vara så dyra?? Fina syprojekt!! Du har allt fått ihop en hel del. Ser att du enastående behärskar necessärsömnad numera!!

    Slutligen vill jag beklaga undulatsorgen, men fint att pinglan hänger över graven. /Pia

    SvaraRadera