söndag 7 juli 2013

Korgen - och en blus till försäljning

Här är den alltså, korgen som är ett riktigt återbruksprojekt. Vi kasserade en kylkorg, jag klippte loss tyget och sparade ramen med handtagen. Funderade länge på vad som skulle utgöra själva korgen tills min blick föll på en rulle med hönsnät. Botten sågade jag av en gammal bit tjock plywood som skräpade i garaget. Jag målade det med dotterns färg uppblandat med lite medium. Sen saknades något. Och eftersom vi har vårt fritidshus i Hälsingland ville jag prova med schablontryck. Jag försökte att skära till schablonen av plast, men det blev bara jobbigt. Till slut använde jag vanligt papper och en bit av en kökssvamp samt hobbyfärg. Själva schablonenmönstret hade jag hittat på föregående kväll. När jag såg resultatet blev jag lite ledsen över att jag inte hade sparat den, jag tyckte det blev fint. 
Sen saknades någonting. 
För ett bra tag sedan klippte jag mattrasor av ett gammalt och alldeles för skört påslakan som jag inte borde ha köpt på en loppis. Först tänkte jag väva in dem i hönsnätet, sen kom jag fram till att det skulle bli mycket bättre om jag virkade in remsor. Sen virkade jag också runt överkanten och la till ett varv med fasta maskor. 
Jag tycker, den blev fin, och jag är förfärlig sugen på att schablontrycka på än det ena, än det andra. 


Ein geschlachteter Picnickkorb mit Maschendraht,
Sperrholzboden und mit einem zerschnittenen, morschen
Bettbezug behäkelt. 

Schablonendruck mit selbstgemachter Schablone.
Ich habe grosse Lust, noch mehr zu drucken. 

Och här alltså något som jag tänker (kanske, om jag vågar) sälja på någon marknad i höst. Har tänkt att producera lite sånt nu. Jag vet, i höst köper man kanske inte sommerfärger, men jag syr på, få se vart det bär. ...
Och blomman, den virkade, kommer jag att ta bort, den är alldeles för mörk på det ljusa tyget. Det är svårt att hitta rätt mått för dekorationer. Jag övar.

Eine Bluse zum Verkaufen, vielleicht auf einem Handwerksmarkt.
Ich strecke meine Fühler aus, um zu sehen, was sich entwickeln lässt. 


1 kommentar:

  1. Läckra alster!! Korgen är ju helt fantastiskt komponerad av allehanda olika material.. och tekniker (snickeri, tråd/metallslöjd, målning, schablontryck, virkning) Det är svårt att tro att du bara stod med handtag och tillhörande ram från början när man ser slutresultatet! /Pia

    SvaraRadera