lördag 16 februari 2013

Äntligen en uppdatering

Efter familjens födelsedagskarusell, föräldrarbesök och mannens tjänsteresa samt medföljande febersjukdom kommer nu äntligen en uppdatering. Mycket har jag inte hunnit under tiden, men några projekt har blivit klara nu. 
Först ut en gästhandduk, stickad av grovt bomullsgarn i något slags rutmönster. Vi har inte haft någon ordning på gästhanddukar och de har aldrig gått att särskilja från våra personliga handdukar. Nu tänkte jag sticka en uppsättning i blåa nyanser som skiljer sig både i storlek och teknik från övriga handdukar. Dessutom ska de ha mörka färger, trädgårdssäsongen nalkas. Det här första exemplaret kanske blev lite för liten, men den fungerar i alla fall. Och det går hur fort som helst att sticka. 
Ein Händehandtuch, gestrickt aus grobem Baumwollgarn.
Hier geht der Aufhänger garantiert nicht ab. 
 Det här är en pyjamasöverdel av ett gammalt påslakan. Mönstret är minst sagt vintage, köpt på någon loppis. Storlek 40. Jag fick göra om ett antal gånger, mina armar och axlar verkar vara helt överdimensionerade, allt spänner och är trångt, och det kan man ju inte acceptera på en pyjamasöverdel som ska vara bara mysig. Nu vet har hur jag måste göra och det är helt klart tänkbar att jag syr fler av dessa.


Ein Schlafanzugoberteil nach einem uralten Schnittmuster.
Mehrfach geändert - ich bin in meiner Jugend gerudert, ob es wohl
das war, was meine Arme und Schultern so breit gemacht hat?

Och här en bild på draperiet framför min tyghylla som nu äntligen blivit klar. Den kommer framöver också tjänstgöra som fotobakgrund. Gardinstången härstammar från trädgården.

Hier noch ein Bild von dem Vorhang vor meinem Stoffregal.
Als Gardinenstange dient ein Stock aus dem Garten.
Der Vorhang ist auch gut als Fotohintergrund.
Det här är ett stickprojekt som nu är avslutat. En Pippi-tröja, mönster från Garnstudio, stickad med sånt jag hade samlat på mig. Blev fin, tycker jag. Storlek 128 (har jag för mig), passar i alla fall. 

Ein Pullover, wie Pippi ihn in den Filmen trägt.
Hier in Schweden ist dieses Muster zur Zeit super-
aktuell - es gibt alles Mögliche daraus gestrickt. 

Efter en halvdag på Syfestivalen är jag full av nya idéer, jag har nålbundit med virknål, jag har knypplat för första gången i mitt liv och handlat måttfullt (om jag får säger det själv). Och jag har inte köpt en till symaskin, inte något tyg alls och inget garn heller. Jag tycker jag har varit duktig och återhållsam (men man betalar ju redan en bra slant innan man ens har kommit innanför dörren, med parkering och inträde). Det var så roligt också att se alla dessa kvinnor (till 90%) som fingrar på allt fint och pratar mer eller mindre sakkunnigt med varandra. Och så ser man vad många av de har på sig av stickade, broderade och sydda plagg. Skönt att få vara bland handarbetsnördar i några timmar. 

1 kommentar:

  1. Smart att särskilja gästhanddukar från övriga frottisar på ett så fint vis! Söta knähjärtan på söt dotter, fin tröja och fin nattsärk!! För egen del blev det ingen Syfestival den här gången, men visst är det upplyftande att insupa atmosfären där (lika svårt är det förstås att inte förköpa sej...)

    SvaraRadera