söndag 16 december 2012

julgranskulor och lurvig mössa

Det är inte så mycket jag har gjort, känns det som, ändå har jag pysslat med ett och annat, men en del projekt är lite mera omfattande. Annars ägnar jag mig åt planering av projekt - en vacker dag kanske jag hinner. 

Här i alla fall ett gäng julgranskulor. är annars inte så förtjust i sånt som bara är prydnad, men jag har detta guldiga bomullsgarn som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Så jag testade helt enkelt. Och kul är det, och går snabbt. Och bomullsgarnet kommer faktiskt till sin rätt. Jag tog dubbel tråd för att matcha ullgarnet. och det finns faktiskt en fördel med att det är bomull, det sticker liksom ut inte bara i färg utan också i beskaffenhet, vilket gör att det guldiga känns mera som guld. 

Weihnachtsbaumkugeln, gestrickt. Es kam hier letztes Jahr
ein Buch heraus, geschrieben von zwei Männern,
die Weihnachtsbaumkugeln mit traditionellen nordischen
Strickmustern stricken. Da habe ich die Anleitung gefunden.
Dann habe ich Wolle genommen, die ich in meiner Sammlung hatte. 


 Och här en mössa till mig. Först sydde jag en till minstingen, den blev för liten pga foder och bristande elasticitet. Då sydde jag en till, i vuxenstorlek, eftersom hon annars också brukar låna mina mössor, men den blev lagom för mig. Underkanten hade jag först vändsydd, men det blev inte snyggt. Då bara overlockade jag den, och det blev mycket bättre. Blomman har jag virkat tidigare, den låg och skräpade på mitt sybord. Nu sitter den fast, sydd med zikzak runtom. Det funkar alldeles utmärkt.

Mütze für mich. Gehäkelte Blume mit Zickzack draufgenäht.
Unterkante nur mit der Overlock umnäht. 
Har en silverglittrig klänning under arbete, den kommer snart. Och så jobbar jag på min ljuskrona .... (never ending story). Ha det bra därute i cyberrymden.

2 kommentarer:

 1. hej Hanne

  Das du die Geduld zu solchen Kugeln aufbringst! Ist das nicht ziemlich schwierig mit zwei Farben und einem konkretem Muster? Ich finde alle drei Kugeln sehr schön. Wo hängst du sie auf?

  Lieber Gruß,
  G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ist gar nicht so schwer, wie es aussieht. Und geht ziemlich schnell. Die Kugeln gehören wohl in den Weihnachtsbaum, mal sehen, wie sie sich da so machen.

   Grüsse

   Radera