söndag 11 november 2012

Tröja, pysselbord och löv

Ein Foto mit Mensch für den
Me Made Mittwoch

Nu är den alltså äntligen färdig, min återbrukströja. Den som har följt bloggen kanske minns, den har dykt upp flera gånger. Först fick jag den som påbörjat projekt, stickat efter ett Kafe Fasett mönster. Jag försökte att fortsätta, insåg att jag inte hade lust, drog upp alltihop, fick över en massa korta och mellanlånga garnstumpar, började alltså sticka en ny tröja i dominostickning. Ärmar och muddar randiga, halskanten virkat. Jag tycker den blev riktigt fin, mönstret är helt och hållet mitt. Jag tycker mycket om att titta på detta myller av färger med all sin oregelbundenhet och tycker att jag lyckades ganska bra ändå med färgfördelningen, inte helt lätt att sticka så att intrycket ändå är någorlunda jämt. Att ärminsatssömmarna stämmer så väl - den sitter förvånansvärt bra trots att jag gjorde allt lite på fri hand. efterhand har man väl ändå samlat på sig så mycket erfarenhet och ett så gott öga att man kan få till något också på känn. 
Nu är jag dock väldigt glad att den är klar och har gått över till nya, lite mindre påfrestande, stickprojekt. (De kan dock ännu inte visas i bloggen, det är ju snart jul).

Pulli aus aufgeribbelten, kurzen Garnenden.
In Dominotechnik, Design und Schnitt
ganz und gar auf meinem Mist gewachsen.
Und puh, ich bin froh, dass er fertig ist. 
 När jag håller på med bakning har jag länge tänkt att jag skulle vilja ha ett bakbord för pyssel, lätt att torka av, inte så värdefullt, så att det inte gör något om det blir märken. I fredags gjorde jag äntligen verklighet av detta: Baksidan av vår gamla köksö hade jag sparat, likaså de gamla trösklarna. Spånskiva med melamin, inte värdefullt men tåligt. Trösklarna fick bli kanter så att inga småsaker åker ner. Jag drog dock inte kanterna ända fram, så att de inte stör armarna när man jobbar med pilliga saker. Måtten är tillräckligt stora så att skärmattan får plats med god marginal. Nu ska jag bara skruva fast någon slags reglar i framkanten som man kan vända ner så att de blir ett stopp i framkanten, ifall det behövs.
Tog också Ikea-måttband och klistrade fast med genomskinlig packtejp, praktiskt har jag märkt på sybordet där jag gjorde likadant.

Ein Arbeitsbrett aus Resten unserer alten Kücheninsel.
Ikea-Massbänder in zwei Richtungen mit Klebeband
festgeklebt. Alte Schwellen als Kanten zurecht gesägt.
Jetzt kann ich diese Platte drunterlegen, wenn ich mit Kleber oder Farben
arbeite oder schneide, oder wenn ich was anderes mache, was ansonsten die
Tischplatte beschädigen könnte.
Puzzlen kann man sicher auch gut auf dieser Platte. 
 Jag jobbar fortfarande på min ljuskrona. Detta blir alltså löv av diverse aluminiumburkar. Jag har bara inte riktigt lyckats fästa dem på ett bra sätt ... De återkommer när jag har lyckats med det.

Blätter aus Getränkedosen, mit eingeritztem Muster und
hinterher grob mit Sandpapier geschmirgelt.
Für einen Recycling-Kronleuchter an dem ich seit geraumer
Zeit arbeite. 


13 kommentarer:

 1. Glöm inte Krav-märka tröjan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev så osäker om den här kommentaren. Är det ironi jag hör? Är det någon som tycker att jag rör mig i någon slags konstvärld där jag försöker två mina händer fri från skuld genom ansträngningar som egentligen inte betyder något? I så fall missuppfattat: jag leker helt enkelt och leken är en allvarlig sak. Jag leker med sånt som gör mig glad, och jag försöker ta vara på det som jag har i mina händer, mitt liv, mina gåvor, människorna jag har omkring mig och en hög med vackert garn. Jag övar min fantasi, så att jag lär mig mer och mer att se möjligheterna i det som finns omkring mig, för att träna på närvaro i det som är. ...
   Funderade länge på om jag ska publicera. Jag blir alltid så glad när någon kommenterar ... Började forska lite, läste på hans bloggar, hur i all världen hamnade han här? Men tankarna där går på djupet, och är spännande att läsa. Den som kommenterade är en tänkande människa. Så till slut valde jag att ändå publicera, utan att veta om det var ironi jag hörde. I så fall bjuder jag på det.

   Radera
 2. Smart pyssel(slash)bakbord!! Jo, tröjan har jag följt tidigare. Vilket tålamod du besitter!! Och så fin den blev! Ska bli spännande att se ljuskronan när den är färdig. Blir det innan jul?

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din osäkerhet om den kommentaren. Den är allt lite konstig.

  Tröjan är fantastisk och vilket jobb du har lagt ner. Ljuskronan är jag jättenyfiken på. Ska bli väldigt kul att se den klar.

  SvaraRadera
 4. Wow vilket jobb!
  Smart med bakbord, jag bakar inte så ofta men skulle behöva klipp-bord. ;)
  Jättesnygg tröja och man blir nyfiken på ljuskronan!!!

  SvaraRadera
 5. Dein Pullover ist unglaublich! So tolle Farben und so viel Arbeit. Wunderschön!

  LG
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Auf diesen tollen Pullover kannst Du stolz sein. Dafür hättest Du Dir einen Fleiß-Orden verdient.

  Liebe Grüße
  Linda

  SvaraRadera
 7. Wunderschöner Pullover in einer tollen Farbzusammenstellung! Ich bewundere Deinen Fleiß und Dein Durchhaltevermögen! Liebe Grüße, Renate

  SvaraRadera
 8. Kampf dem Novembergrau.
  Der Pulli macht richtig gute Laune!!
  Hast du noch ein paar Reste für einen passend geringelten Schal?

  SvaraRadera
 9. unglaublich dieser pullover!!! sooooo schöne farben. toll!
  ich bastel auch aus alten getränkedosen. wenn du magst, schau mal hier:
  http://de-hansedeern.blogspot.de/2012/09/liebe-heit-dass-wir-uns-dem-anderen.html
  bekommen wir den fertigen Kronleuchter zu sehen?
  liebe grüße
  mickey

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tolles Dosenbild, danke für den Tip. Sieht sehr professionell aus. Sind die schwarzen Konturen gemalt? Und schneidest du auch mit einer Schere? Doch, der Kronleuchter kommt auch in den Blog, wenn ich ihn dann für fertig erkläre. Ganz so weit bin ich noch nicht, aber bald.
   Spannend ein bisschen in deutsche Blogs einzutauchen, ich beweg mich sonst hier in Schweden, aber der Cyberspace ist ja bekanntlich grenzenlos.
   Liebe Grüsse über die Ostsee.

   Radera
 10. hej!
  die Idee mit den Blättern ist echt gut! Aber wofür benutzt du die (also die Blätter nicht die Idee :) )?
  Oh, und so eine Arbeitsplatte könnte ich auch gebrauchen...wie groß ist die ungefähr?
  Weiß allerdings nicht so richtig, ob der Pullover mir gefällt, die Ärmel wären mir zu kurz und die Farben zu viel. Trotzdem, dieses Durchhaltevermögen ist bewundernswert!
  Grüße,
  G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Also die Blätter sind für einen Kronleuchter in 2 Etagen. Die untere besteht aus Montageband, so ein kräftiges Metallband mit Löchern in verschiedenen Grössen. Die obere Etage ist ein grosses Zahnrad, in dessen Löcher ich Schnapsgläser vom Flohmarkt gesteckt habe, in die dann wiederum Teelichter gesetzt werden. Das Ganze ist verziert und bekommt in die Mitte eine Fassung mit Glühbirne. Weiss nicht, ob die Beschreibung verständlich ist, Bilder kommen bald, wenn dieses Ewigkeitsprojekt auch abgeschlossen ist.

   Liebe Grüsse

   Radera