måndag 5 oktober 2015

Ugglor i mossen

Här två ganska aktuella projekt. Mina föräldrar har blivit med surfplatta - och den behöver ett fodral. Jag spånade och tänkte och tyckte sedan att en uggla är rätt rektangulär i formen och passar dessutom bra för dem, så det blev ett ugglefodral.
Yttertyget är ull, det hela är fodrad med ett bomullstyg, ögonen är knappar och näbben är en knapp från en duffel. Fjädrarna är påbroderade och fötterna består av sådana små skinnlappar som brukar hänga på skinnväskor för att markera att de är av skinn eller läder. Nu har ugglan gått på resa mot Tyskland, jag hoppas att den kommer till användning.

Tablet-Futteral in Eulenform. Aussenstoff: Wolle,
Innenstoff: Baumwolle, Füsse: Leder, Augen: Knöpfe, Schnabel:
Ein Knopf von einem ausgemusterten Duffelcoat. Die
Federn sind draufgestickt. Das Gesicht natürlich auch.
Das Ganze befindet sich in einem Paket auf
der Reise nach Deutschland.
Nytt projekt. Jag läste på nytt vad jag har vetat länge: att man kan använda matolja för att göra oljelampor. Samtidigt är jag på jakt efter någon ersättare för värmeljus som oftast är allt annat än miljövänliga: Aluminium slukar mycket energi i produktionen och paraffin som de flesta (billiga) värmeljus innehåller är fossil. Dessutom slösar man mycket om man inte kan låta ett värmeljus brinna färdigt, eftersom de ofta inte går att tända igen.
Nåja, jag köpte små glas på loppis, hällde i rapsolja och gjorde en flytande vekhållare av en skiva av en champagnekork och en kapsyl med hål. Använde lite bomullssnöre som jag hade hemma som veke: Det hela fungerar alldeles utmärkt. Det finns säkert bättre veke och jag funderar redan på andra varianter som vekhållare. Jag skulle till exempel vilja borra hål i små stenar som jag hittar, men innan dess måste jag nog skaffa diamantborr..... . Fortsättning följer, kanske ...

Statt Teelicht (Schlechte CO2-Bilanz): ein Lämpchen für
den Küchentisch. 

Material: Ein Glas für 20 Cent aus dem Flohmarkt, etwas Rapsöl,
ein Scheibe Sektkorken, etwas Baumwollschnur aus der Schnurkiste,
ein Kronkorken. Werkzeug: Ein Nagel und ein Hammer,
um ein Loch in den Kronkorken zu machen. Jetzt denke ich darüber
nach, wie ich das ganze optimieren kann. Zum Beispiel ein
Loch in einen kleinen Stein bohren und da den Docht durchziehen.
Ich brauche also ganz dringend: einen Diamantbohrer für
meine Minibohrmaschiene. 

Snart är jag tillbaka med nya projekt.

Ha det gott därute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar